React – ללמוד את זה בצורה חכמה

כשאנחנו חושבים על חברת פייסבוק (או כפי שהוא נקראת היום "מטא"), באופן טבעי הדבר הראשון שעולה לנו בראש זו רשת חברתית אשר מקשרת בין אנשים בעולם. זה המוצר העיקרי של החברה וכך למעשה כל אחד מאיתנו הכיר אותה והתחבר אליה.

אך חברת פייסבוק מציעה הרבה יותר מאשר יכולת להתחבר אל אנשים, בין אם מדובר בחברים מהעבר ומהווה, בני משפחה קרובים ורחוקים ואנשים אחרים, בעלי תחומי עניין דומים לשלנו או כאלה שלא. במשך השנים החברה פיתחה את הרשת החברתית אל מקומות שונים, כך שהיא תוכל לשרת לא רק לקוחות פרטיים אלא גם לקוחות עסקיים, אישי ציבור וגורמים אחרים. זאת היא עשתה באמצעות שורה ארוכה של פיתוחים ואמצעים שונים.

אחד מאותם אמצעים נקראת React. מדובר על ספריית קוד פתוח שפותחה על ידי מתכנתים בחברה, מתוך כוונה לאפשר למפתחים ומתכנתים שונים לייצר יישומים אשר ניתן לשלב במערכת הניהול של פייסבוק, בין אם זה לצרכים של לקוחות ספציפיים ובין אם זה לכלל המשתמשים.

פיתוח React נראה לראשונה בפייסבוק בשנת 2011, לאחר מכן הוא שולב גם באינסטגרם, הרשת החברתית שחברת פייסבוק קנתה במהלך השנים, והחל משנת 2013 מדובר על פיתוח קוד פתוח, כזה המאפשר לכל מתנת להשתמש בו לצרכיו. עם השנים נוצרו גרסאות שונות, כאשר הגרסה האחרונה פותחה בשנת 2022.

 

לשם מה אנחנו צריכים React?

הרעיון של React היא לייצר ספריה אשר אפשר לעבוד איתה באמצעות שפת תכנות פשוטה כמו ג'אווה סקריפט. הרעיון הוא להשתמש בספרייה לצורך פיתוח הממשק של פייסבוק, באופן כזה שיהיה ניתן לשלב בו אלמנטים שונים שפותחו על ידי מתכנתים ומפתחים שונים.

מדובר על יישומים שיכולים לשרת עסקים, יכולים לשרת בעלי מקצוע, חברות המבקשות לספק תוכנות ואפליקציות לקהל הרחב, וכן גורמים פרטיים המבקשים להציע לקהל המשתמשים ברשת החברתית אופציות שונות לשימוש. מאחר וכל מפתח ומתכנת שלמד על React יכול לעשות בכך שימוש, אחרי שהאופציות הן כמעט בלתי מוגבלות.

 

איך לומדים כיצד לעבוד עם React?

הדרך הטובה ביותר ללמוד כיצד לעבוד ולהשתמש בכלי של React, היא באמצעות קורסים מקצועיים אשר מועברים הן לאנשי מקצוע, קרי מתכנתים ומפתחים, והן לגורמים אחרים שרוצים להכיר את התחום ולהשתלב בו.

במסגרת קורס מקצועי, אפשר ללמוד על מערכת הפיתוח של חברת פייסבוק באופן כללי, על הכלים שהיא מספקת למפתחים ומתכנתים, ובין היתר גם על כלי זה. מומלץ מאוד להירשם לקורס וללמוד בעזרתו את התחום ולא באופן עצמאי, שכן בצורה כזו אפשר לקבל את כל המידע הרלוונטי בנושא בצורה מסודרת. מה עוד שכך אפשר לקבל את כל המידע מצד מרצים בעלי ניסיון מעשי ותיאורטי.

במהלך הקורס, הסטודנטים יתנסו בעבודה עם כלי זה ויוכלו לייצר פרויקטים מסוגים שונים לפיתוח יישומים בפייסבוק.

קרדיט תמונה: freepik

אהבתם? שתפו פוסט זה!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp